Nederland

Zorgen Almere om weggepest meisje

12 februari 2018 18:10 Aangepast: 12 februari 2018 19:29
Meisje wordt gepest (in scene gezette foto). Beeld © ANP

De gemeente Almere maakt zich zorgen over een hoogoplopend conflict over pesten op een basisschool in die gemeente. De 10-jarige Amelia wordt zo gepest, dat haar moeder haar thuis houdt.

"Het kan niet zo zijn dat een kind thuiszit vanwege een pester", zegt onderwijswethouder René Peeters in de Telegraaf. Maar volgens een woordvoerder kan de wethouder weinig doen dan spreken met de school en betrokkenen. "Wettelijk kan de gemeente niet ingrijpen bij zo'n situatie", zegt de woordvoerder.

Brief op Facebook

Eerder deed de moeder van Amelia haar verhaal bij RTL Nieuws. Ze vertelde dat haar dochter al 2,5 jaar lang wordt gepest. Volgens haar doet de school te weinig tegen de pesterijen. Daarom houdt ze haar dochter een week thuis. "Ik dwing de school langs deze weg: pestkop weg of mijn dochter weg. Wat kan ik anders doen als ouder om te zorgen dat eindelijk treffende maatregelen worden genomen?"

ZIE OOK: Moeder dwingt school: 'Pestkop weg of mijn dochter weg'

Volgens Peeters hoeft het niet zo ver te komen. Hij denkt eerder aan het inzetten van hulpverleners die met speciale anti-pest-projecten het pesten een halt toe kunnen roepen.

`