Nederland

Vuurwapengevaarlijke verdachten blijken carnavalvierders met nepwapen

10 februari 2018 18:00 Aangepast: 26 februari 2018 03:58
Archieffoto Beeld © RTL Nieuws

Twee mannen op weg naar carnaval hadden gisteren beter wat langer na kunnen denken over een accessoire bij hun carnavalskostuum. Het duo werd van de snelweg gehaald omdat ze aan werden gezien als 'vuurwapengevaarlijke verdachten'. Het bleek echter te gaan om een speelgoedwapen.

Dat meldt de politie. Agenten kwamen in actie na bezorgde telefoontjes. Automobilisten hadden op de A27 bij Nieuwegein een auto voorbij zien rijden met iemand met een wapen in zijn hand.

Veiligheidsprocedures 

Na zo’n vuurwapenmelding treden gelijk allerlei veiligheidsprocedures in werking, meldt de politie. Het wapen moet zo snel en veilig mogelijk van straat. "Zowel voor de omgeving als voor de agenten zelf."

De politie benadrukt dat agenten vuurwapengevaarlijke verdachten onder schot moeten houden en zelfs moeten schieten als bevelen niet worden opgevolgd.

Verdachten werden geboeid

De auto die was gezien in Nieuwegein kreeg in Werkendam een stopteken. De agenten boeiden de inzittenden en namen het wapen in beslag. Na de aanhouding bleek het te gaan om een speelgoedwapen en om twee mannen op weg naar carnaval.

"Ze hebben er afstand van gedaan. Toen mochten ze gaan'', vertelt een woordvoerster van de politie.

Meer op rtlnieuws.nl:
Hotels en reisaanbieders duiken op carnavalhaters

`