Nederland

Politie onderzoekt oproep om Sinterklaas te vermoorden

07 februari 2018 09:32 Aangepast: 07 februari 2018 14:17
Beeld © ANP

De politie onderzoekt een Facebook-oproep om Sinterklaas om het leven te brengen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie, dat nog geen details kan geven: "Het onderzoek ligt bij de politie, maar is ons bekend."

De Telegraaf schrijft dat de verdachte in de zaak een antiracistische activist is. "We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten", zou hij vorig jaar oktober hebben geschreven.

'Wat een treurnis'

De moord had tijdens de landelijke intocht in Dokkum plaats moeten vinden. Het bericht is volgens de krant dezelfde dag nog verwijderd.

ZIE OOK: Oproep moordaanslag sint was volgens dreiger 'overduidelijke grap'

"Man, wat een treurnis'', reageert VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff op Twitter. "Wat ben je voor mens als je een ander wil doden voor je mening? Laten we in ons mooie land minder hysterisch schreeuwen en altijd relativeren als we discussiëren." Hij wenst Stefan de Walle, de acteur die jaarlijks in de rol van Sinterklaas kruipt, sterkte.

De PVV wil over het dreigement in debat met minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Tweede Kamerlid Gidi Markuszower spreekt van een 'schokkend bericht'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore