Nederland

Transgender Monica vindt ophef over 'flauwe grap' overdreven: 'We zijn doorgeslagen'

06 februari 2018 00:44 Aangepast: 06 februari 2018 06:17
Monica Overdijkink Beeld © RTL

Voormalig tv-presentator Monica Overdijkink heeft verbaasd gereageerd op alle commotie over de veelbesproken 'transgendergrap' van René van der Gijp en Johan Derksen in Voetbal Inside. Overdijkink kwam vijf jaar geleden op televisie uit de kast als transgender.

Vlak na haar vertrek bij RTV Rijnmond in 2013 kondigde Overdijkink aan voortaan als vrouw door het leven te gaan. In tegenstelling tot bij de Belgische VTM-journalist Bo Van Spilbeeck ging dat nieuws destijds redelijk onopgemerkt voorbij. Van Spilbeeck kwam vorige week dinsdag uit de kast en sprak daarover bij verschillende talkshows, waaronder De Wereld Draait Door.

ZIE OOK: Vlaamse tv-verslaggever gaat nu als vrouw door het leven: 'Dit is enorm bevrijdend'

Voetbalanalist René van der Gijp reageerde daar vrijdag op door zich in Voetbal Inside voor de grap als vrouw te verkleden. Johan Derksen verklaarde op zijn beurt transgenders vreemd te vinden. De 'transgendergrap' leidde tot een storm aan verontwaardiging.

Olifantenhuid

Overdijkink vertelde gisteravond bij RTL Late Night zich verbaasd te hebben over de 'shit storm die op sociale media losbarstte'. "Het was een flauwe grap, maar ook niet meer dan dat", reageerde Overdijkink. "Ik heb de grap ook niet als beledigend ervaren, maar ik heb door de jaren heen ook wel een olifantenhuid gekweekt. Ik snap dat andere mensen het wel beledigend vonden, maar het was een flauwe grap. Zand erover. Laten we doorgaan."

Van der Gijp reageert op commotie rond 'transgendergrap'

Van der Gijp reageerde gisteravond in Voetbal Inside op de commotie. Volgens hem is Nederland 'doorgeslagen'. Overdijkink is dat met hem eens. "Natuurlijk is het doorgeslagen. En los van die grap, vind ik het kwalijk dat bepaalde politieke partijen zich hebben aangesloten bij een oproep tot een advertentieboycot. Dat vind ik schandalig."

Slechte zaak

Volgens Overdijkink hebben politici zich 'op geen enkele manier' te bemoeien met de inhoud van tv-programma's. "We wonen in een vrij land. Programmamakers bepalen wat er in een programma zit. Politieke bemoeienis daarbij zou ik een hele slechte zaak vinden."

'Een flauwe grap, maar niet meer dan dat'

Meer op rtlnieuws.nl:
D66 wil excuses van VI over 'transgendergrap'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore