Nederland

Komend weekend op wintersport? Hou rekening met lange files

05 februari 2018 15:02 Aangepast: 23 februari 2018 14:23
In de file naar de wintersport Beeld © Arjan Dijkman

Nederlandse wintersportliefhebbers moeten komend weekend rekening houden met lange files richting de Alpen.

De ANWB verwacht dat de snelwegen in Duitsland vrijdagmiddag al dichtslibben. In Frankrijk en Oostenrijk staan zaterdag de hele dag files.

Carnaval

Vanwege carnaval zijn vanaf zaterdag veel scholen dicht. Wintersportliefhebbers gebruiken die vrije dagen massaal om naar de Alpen te trekken nu de sneeuwcondities uitstekend zijn, verwacht de ANWB. "Uit eerdere jaren weten we dat het vrijdagmiddag voor carnaval al druk wordt in Duitsland. Veel Belgen en Duitsers gaan dan ook de weg op'', zegt een ANWB-woordvoerder.

Hoe lang de files gaan duren en wat de belangrijkste knelpunten zijn, kan de ANWB nog niet voorspellen. De bond meldt wel dat terugkerende wintersporters grenscontroles tussen Oostenrijk en Duitsland kunnen verwachten. De wachttijd loopt daar op tot meer dan een uur.

Wintersport weerbericht

Volgens Buienrader blijft het de komende dagen fris in de Alpen en valt er af en toe sneeuw. Ook laat de zon zich af en toe zien. Verder ligt de temperatuur overdag rond het vriespunt, 's nachts vriest het matig tot streng. "Kortom, perfecte skicondities!" Doordat het betrekkelijk koud is valt de sneeuw tot in de meeste dalen.

Files bestrijden? Dat kun je ook zelf

Slecht rijgedrag is vaak de bron van files.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore