Nederland

'Zeker 70 jongensprostituees in regio Eindhoven'

04 februari 2018 23:04 Aangepast: 23 februari 2018 07:59
Archieffoto Beeld © iStock

In de buurt van Eindhoven zijn zeker zeventig jongens actief in de prostitutie. Ze zijn ook heel jong, tussen de 14 en 22 jaar oud.

Dat blijkt uit onderzoek van welzijnsorganisatie Lumens, waarover Nieuwsuur bericht. De onderzoekers hebben anderhalf jaar gesprekken gevoerd op plekken waar de jongens zich aanbieden.

Uit die gesprekken bleek dat ook veel minderjarige jongens zich aanbieden voor seks. Eén van de prostituees zegt dat vooral jonge jongens populair zijn bij klanten. Hij kreeg ook de vraag om minderjarige Marokkaanse jongens klaar te stomen voor seks.

Niet vrijwillig

Ook niet alle jongens doen het werk vrijwillig, zegt Lumens. "We hebben een jongen gehad die door zijn familie uitgebuit werd, bij mannen afgezet werd, seks moest hebben." Klanten werden vervolgens afgeperst, omdat de afspraak gefilmd was.

De Nationaal Rapporteur Mensenhandel pleit bij Nieuwsuur voor meer onderzoek naar jongensprostitutie. Prostitutie bij jongens is vaak onzichtbaar. Veel jongens bieden zich via websites aan voor seks.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore