Nederland

Minister Ollongren: Thierry Baudet gaat verder dan Geert Wilders

02 februari 2018 22:29 Aangepast: 23 februari 2018 02:21
Beeld © ANP

Forum voor Democratie (FVD) gaat verder in het bedreigen van 'kernwaarden van de democratie' dan de PVV. Dat vindt vicepremier en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ollongren: "De nieuwste afsplitsing van het populisme gaat verder waar Wilders ophoudt. De partij van Baudet lijkt geobsedeerd te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat."

'Partijgenoten discrimineren openlijk'

Ze hekelde dat FVD-leider Thierry Baudet deze week geen afstand nam van de uitspraak van een partijgenoot dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zouden zijn dan andere rassen. "Zo laat hij het dus onweersproken als zijn partijgenoten openlijk discrimineren op basis van ras."

De bewuste uitspraak is gedaan door Yernaz Ramautarsing. Hij staat op plek 2 op de kandidatenlijst van Forum Voor Democratie bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Het heeft ertoe geleid dat D66, GroenLinks en de PvdA niet meer willen samenwerken met FVD na de verkiezingen.

Waar is Baudet?

De politieke tegenstanders van Baudet hebben kritiek op zijn afwezigheid in de Tweede Kamer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`