Nederland

Twintig maanden cel voor seks met schaap en lammetjes

01 februari 2018 15:49 Aangepast: 22 februari 2018 12:02
H. mag na zijn straf 's nachts niet in de buurt komen van vee

De 41-jarige Jan H. is veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een schaap en drie lammeren. H. kreeg van de rechtbank in Alkmaar twintig maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk.

Na het uitzitten van zijn straf mag de man van Texel tussen zonsondergang en zonsopgang niet in de buurt komen van vee. De uitspraak viel lager uit dan de eis van de officier van justitie, H. werd gedeeltelijk vrijgesproken. De officier zette in op vijf jaar cel en een verbod zijn woonplaats te verlaten tussen middernacht en zes uur s’ ochtends.

Verkeerscontrole

H. werd november vorig jaar voor de rechter gedaagd. Hij begreep daar zelf helemaal niets van. "Dit is zoiets achterlijks waarvan ik word beschuldigd. Ik ben juist iemand die beesten helpt", vertelde de man.

De Texelaar liep tegen de lamp bij een verkeerscontrole. H. was onder invloed en werd meegenomen naar het bureau. Bij het doorzoeken van zijn auto ontdekte de politie een bivakmuts en een zaklamp. De agenten besloten H. vervolgens te fouilleren. Bij de controle werden spuitjes met veterinair glijmiddel gevonden. Ook bleek H. in het bezit van spanbanden en een muilkorf. Op de muilkorf werd later DNA van een schaap gevonden. 

Explosieven en sperma

Bij de politie op Texel liep al een onderzoek naar seksueel misbruik bij meerdere schapen. H. ontkent de aanklacht nog steeds, maar de rechtbank acht bewezen dat de Texelaar vier dieren heeft misbruikt. Tijdens onderzoek bij de dieren werden spermaresten aangetroffen die terug te herleiden waren naar de verdachte.

H. werd ook veroordeeld voor wapenbezit. In het huis van de verdachte werden wapens gevonden, waaronder een zelfgemaakt explosief. H. heeft het bezit van de wapens toegegeven. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Boer dwong jongen seks te hebben met een koe

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore