Nederland

Mogelijk toch bus- en treinvervoer tijdens de jaarwisseling

30 januari 2018 14:51 Aangepast: 30 januari 2018 15:30
Het OV ligt elk jaar helemaal plat met oudjaar. Beeld © ANP

Het kabinet gaat kijken of er openbaar vervoer mogelijk is tijdens de jaarwisseling. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven reageert op een verzoek van VVD-Kamerlid Erik Ziengs die het onlogisch vindt dat er oudejaarsavond na acht uur 's avonds geen treinen en bussen meer rijden.

Ziengs vindt het onlogisch dat er bijvoorbeeld geen treinen meer naar Schiphol rijden terwijl er nog wel vluchten op Schiphol aankomen en vertrekken. Ziengs verzocht de staatssecretaris om de zaak te onderzoeken. Van Veldhoven zei: "Te verkennen of de reizigers geholpen zouden zijn met ov tijdens de jaarwisseling''.

Afwijking uit het verleden

De regeling is destijds ingevoerd om de werknemers van de vervoerders een vrije oudejaarsavond te geven. Maar het aantal reizigers dat een beroep doet op het OV tijdens de nacht is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen.

De staatssecretaris is bereid om met de vervoerders in gesprek te gaan. Volgens Van Veldhoven moet 'deze afwijking uit het verleden' opnieuw tegen het licht worden gehouden. Zij waarschuwt wel dat alle vervoerders dan moeten gaan rijden.

In de stad Rotterdam rijdt de metro de afgelopen twee jaar al tijdens oudejaarsnacht vanwege het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug. De metro was gratis toegankelijk voor alle bezoekers. Ook in de buurt van enkele metrostations was parkeren gratis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`