Nederland

'Wraakvader' Mario H. zit weer vast voor aanvallen pedofiel

24 januari 2018 09:08 Aangepast: 24 januari 2018 09:19
Archieffoto Beeld © ANP

Mario H., de man die bekend werd als 'wraakvader' nadat hij de pedofiel die zijn dochter wilde verleiden had mishandeld, zit weer in de cel. Hij was eind vorig jaar net vrijgelaten.

Het Brabants Dagblad schrijft dat Mario H. uit Helmond tegen de zin van het Openbaar Ministerie drie maanden geleden werd vrijgelaten. Hij had toen het grootste deel van zijn celstraf voor mishandeling uitgezeten.

Poging tot moord

Maar volgens het OM moest H. niet veroordeeld worden voor mishandeling, maar voor poging tot moord. H. had aangekondigd dat hij naar de man toe zou gaan en mikte - volgens het OM - met een schop op zijn hoofd. Daarom is het OM in hoger beroep gegaan en in afwachting van dat hoger beroep moet hij in voorarrest zitten, vindt justitie. 

Door de zware verdenking had H. in voorarrest moeten blijven tot het hoger beroep. Maar de gevangenis in Vught zou volgens het Brabants Dagblad bij het checken of hij mocht worden vrijgelaten niet hebben gezien dat het hoger beroep om poging tot moord draait en niet om mishandeling. Daarom kwam hij op vrije voeten.

'In tranen'

Nu zit hij dus weer vast. Onduidelijk is nog voor hoe lang, omdat nog niet bekend is wanneer het hoger beroep is. Een poging van zijn advocaat om het voorarrest te laten opschorten, mislukte. Volgens de Brabantse krant is H. 'in tranen' omdat hij nu weer vastzit.

De 52-jarige Mario H. sloeg in januari vorig jaar op de man in, nadat die via internet had geprobeerd om af te spreken met de 14-jarige dochter van H. De man belandde daardoor in het ziekenhuis.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Mario is een held': moeder neemt het op voor ex-man die stalker van dochter mishandelde

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore