Nederland

Brit maakt nepnieuws van stormvideo uit Den Bosch

22 januari 2018 07:44 Aangepast: 14 februari 2018 12:19
Een fragment uit de stormvideo.

Een man uit Londen heeft het Bossche stormfilmpje waarbij mensen door de lucht vliegen, gejat en op Twitter gezet met de fake-tekst: 'Crazy wind in London'. Het nepbericht is al door bijna 5 miljoen mensen bekeken.

De Londonse twitteraar die zichzelf 'Sensational' noemt heeft het filmpje afgelopen donderdag op Twitter gezet, de dag dat de storm over Nederland trok. 'This crazy wind in London is doing people so dirty. LOOOOOOOL', staat er.

De beelden komen niet uit Londen, maar uit Den Bosch. 

Geschokt

De tweet is al bijna 100.000 keer gedeeld en bijna 200.000 keer geliked. De beelden zijn al bijna 5 miljoen keer bekeken. Mensen reageren geschokt op de beelden. Onder de tweet staan ook tientallen reacties van Nederlandse twitteraars die duidelijk maken dat het filmpje niet uit Engeland komt maar uit Nederland: 'Fake news! Niks Londen, dit is Den Bosch.' 

'Jammer'

De 24-jarige Eline de Leeuw uit Brabant is in het filmpje te zien. Zij liet eerder nog weten aan RTL Nieuws dat ze het jammer vond dat sommige mensen dachten dat het filmpje fake was. "Nou, dat was het niet", zegt ze. De Brabantse hield een blauw oog en schaafwonden aan de val over.

"Het was bizar. Mijn benen begonnen te rennen zonder dat ik er controle over had. Ik werd echt opgetild. Een heel gek gevoel."

Compilatie: de heftigste beelden van de storm

Weggeblazen daken en omgewaaide containers: dit waren de heftigste beelden van de storm.

Meer op rtlnieuws.nl:
Weggewaaide Eline (56 kilo) werd internethit: 'Mijn oog is nog blauw'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore