Nederland

Aldi Nederland volgt Brits voorbeeld niet: energiedrank blijft te koop voor jongeren

19 januari 2018 17:04 Aangepast: 19 januari 2018 17:07
Schappen vol energiedrank. Beeld © ANP

Aldi Nederland gaat de verkoop van energiedrankjes aan jongeren vooralsnog niet aan banden leggen. Hiermee volgt de supermarktketen niet het voorbeeld van de Engelse Aldi. Begin deze week riepen Nederlandse kinderartsen op geen energiedrankjes meer te verkopen aan jongeren onder de 18.

Het drinken van de drankjes zou leiden tot klachten als rusteloosheid, moeheid, slaapproblemen en hartritmestoornissen. Aldi in Groot-Brittannie besloot hierop te stoppen met de verkoop van de drankjes aan jongeren onder de 16.

De drankjes zijn immens populair bij de jeugd

 

Kinderartsen willen dat ze niet meer verkocht worden aan jongeren onder de 18.

Volgens een woordvoerder van Aldi Nederland maakt de keten in ons land deel uit van Aldi Nord, terwijl de Britse winkels tot Aldi Süd behoren. Dat zijn twee zelfstandige bedrijven. De woordvoerder stelt dat het beleid bij de Britse Aldi daarom niet van toepassing is op Nederland. "Wij volgen uiteraard de maatschappelijke discussie rondom dit onderwerp op de voet en bekijken ook wat dit voor ons in de toekomst kan betekenen."

De Britse Aldi gaat bij de verkoop van energiedrankjes aan jongeren bij twijfel over de leeftijd vragen naar een identiteitsbewijs. Ook andere Britse supermarktketens hebben maatregelen genomen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore