Nederland

Amsterdam start campagne: 'Stad te druk om te appen op de fiets'

19 januari 2018 09:15 Aangepast: 19 januari 2018 16:06
Archieffoto Beeld © ANP

Fietsen of lopen en tegelijkertijd je telefoon gebruiken? Dat is onverstandig en zeker in Amsterdam. De stad begint daarom de campagne 'Superbelangrijk' om voetgangers en fietsers te waarschuwen voor de risico's.

Het aantal ongelukken met fietsers en voetgangers in Nederland stijgt, blijkt uit onderzoek. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is het aannemelijk dat telefoongebruik als bellen, berichten schrijven, internetten of muziek luisteren door fietsers en voetgangers een verhoogd risico met zich meebrengt.

Eigen campagne

Amsterdam noemt het 'van levensbelang' dat mensen zich daar beter bewust van worden. De landelijke campagnes vindt Amsterdam niet genoeg. Daarom vandaag dus een eigen campagne met de boodschap: "Telefoon in het verkeer, ff niet!" 

Miniatuurvoorbeeld

De campagne richt zich op jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Dat is de groep verkeersdeelnemers die zich volgens het SWOV het minst lijkt aan te trekken van de gevaren voor zichzelf en voor anderen van telefoongebruik in het verkeer. 

Je telefoon is verslavend, zo komt dat 

Dat je telefoon verslavend is, weet je waarschijnlijk. In deze video leggen we je uit hoe dat komt.

Meer op rtlnieuws.nl:
Vader omgekomen Tommy-Boy: 'Doe het niet, blijf van je telefoon af op de fiets'

`