Nederland

Storm blaast tientallen daken van huizen af

18 januari 2018 15:10 Aangepast: 18 januari 2018 16:56
Beeld © ANP

De storm heeft bij tientallen huizen complete daken weggeblazen. Dat gebeurde onder meer in Rotterdam, Dordrecht, Egmond aan Zee en Leiden. Zo werd het platte dak van een rij portiekwoningen in Rotterdam Zuid als karton losgerukt door de wind en in Dordrecht waaide de platte daken van zo'n tien huizen aan de Oosterdiep af.

In Dordrecht is de ravage groot, de dakbedekking ligt door de hele straat. Bewoners worden opgevangen in woonzorgcentrum De Merwelanden. Burgemeester Wouter Kolff heeft een bezoek gebracht aan de slachtoffers. De brandweer onderzoekt of de bewoners naar huis kunnen.

Spectaculaire beelden

In Rotterdam zijn de bewoners van de 32 getroffen portiekwoningen geëvacueerd. De bewoners worden door RET naar sporthal Wielewaal gebracht. Een aannemer is onderweg om veiligheidsmaatregelen te nemen. Aan de overkant van de straat filmde iemand de situatie. De video verspreidde zich snel.

Rotterdams dak eraf:

Een bewoner weet niet of hij nog naar binnen mag

In Egmond ging het dak van vier woningen de lucht in. Volgens NH Nieuws vlogen de dakplaten door de lucht en hebben ze op de grond andere huizen en een auto beschadigd. Het zijn niet de enige daken in de buurt die beschadigd zijn: een ander huis verloor zijn zonnepanelen. Voor zover bekend zijn bij geen van de incidenten gewonden gevallen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore