Nederland

Facebook biedt excuses aan voor weigeren advertentie brandwondenstichting

10 oktober 2016 20:03 Aangepast: 30 juli 2017 04:00

Facebook heeft een advertentie van de Nederlandse Brandwonden Stichting afgekeurd, omdat er een vrouw met een verminkt gezicht op stond. Het was een foutje, het sociale netwerk heeft zijn excuses aangeboden.

Op de advertentie was brandwondenslachtoffer Kim met een verminkt gezicht te zien. Volgens de melding van Facebook was de foto te veel gericht op een 'ideaal lichaamstype', wat volgens de regels van het sociale netwerk niet is toegestaan. Dat meldt de stichting in een bericht op zijn Facebook-pagina maandag.

Na de melding van de stichting nam een medewerker van Facebook contact op me de stichting en de advertentie staat inmiddels weer online, laat de stichting weten.

Facebook reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.

Aandacht vragen

De Nederlandse Brandwonden Stichting wil met de campagne aandacht vragen voor zijn jaarlijkse collecte. In een open brief aan Facebook-baas Mark Zuckerberg vroeg de stichting of de advertentie alsnog mag worden goedgekeurd.

"Ik heb jullie direct een bericht gestuurd met de vraag of jullie werkelijk bedoelen dat Kim een ongewenst lichaamstype heeft. 0 respons", schrijft een medewerker van de stichting. "Is jullie algoritme in de war of zijn we in een tijdperk beland waarin mensen met brandwonden worden gediscrimineerd door een wiskundig model?"

Bron: Bright.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore