Nederland

Politieauto's in de prak bij woeste achtervolging

14 januari 2018 10:32 Aangepast: 10 februari 2018 04:48
Beeld © Facebook Politie Montferland

Na een wilde achtervolging in Gelderland zijn twee politiewagens flink beschadigd. De agenten kwamen af op een melding van huiselijk geweld. Een 58-jarige man probeerde daarop in beschonken toestand te vluchten.

De politie achtervolgde de man, die daarna probeerde om op een stilstaande auto met daarin twee agenten in te rijden. Volgens de politie konden de agenten de auto net op tijd aan de kant zetten en zo een zware aanrijding voorkomen.

Op de Sint Stephanusstraat in het Gelderse plaatsje Didam werd de man uiteindelijk klemgereden, maar daarbij raakten wel twee politieauto's en de auto van de man zwaar beschadigd. Met behulp van geweld hebben de agenten de man aangehouden. Hij zit vast op het politiebureau in Doetinchem.

Zwaar onder invloed

Uit het onderzoek blijkt dat hij zwaar onder invloed van alcohol was. Gezien het rijgedrag is het rijbewijs van de man ingevorderd. De man zit nog vast op het politiebureau voor verder onderzoek, waarbij het rijgedrag, het huiselijk geweld en inrijden op agenten wordt meegenomen.

`