RTL Nieuws

Eigenaar galerie jaagt overvaller weg: 'Ik gaf een klap op zijn pistool'

13 januari 2018 17:45 Aangepast: 10 februari 2018 02:24
De galerij Art at Home (archieffoto). Beeld © Facebook

De eigenaar van kunstgalerie Art at Home in Schiedam heeft een overvaller zijn winkel uit gejaagd. "Er stond ineens iemand binnen met een getrokken pistool", zegt hij tegen RTL Nieuws. "Hij wilde geld hebben, maar dat was ik niet van plan."

De galeriehouder zei tegen de overvaller dat hij 'gewoon lekker moest weggaan'. "Ik had een krant in mijn handen, daarmee heb ik een klap op het pistool gegeven." Toen de galeriehouder om hulp begon te schreeuwen, nam de overvaller de benen.

'Wil het gauw vergeten'

Het was de eerste keer dat de 62-jarige winkeleigenaar is overvallen. Het was enorm schrikken, vertelt hij, al kwam dat besef pas later. "Het gaat er nu een beetje inhakken. Gewoon adrenaline dat in je zit. Nu kom ik tot rust en dan ga je dingen denken: voor het zelfde geld loopt het verkeerd af. Ik hoop dat ik het gauw kan vergeten."

Toen de overvaller weg was, was de politie snel ter plekke. Morgen gaat de galeriehouder aangifte doen. De politie zoekt nog naar getuigen van de overvalpoging in de Hoogstraat in Schiedam.

Meer op rtlnieuws.nl:
Melissa (38) jaagt overvallers winkel uit: 'Ik zag meteen dat het pistool nep was'

`