Nederland

Buitenechtelijke zoon prins Carlos wil ook koninklijke titel

13 januari 2018 10:27 Aangepast: 13 januari 2018 11:44
Prins Carlos de Bourbon de Parme is de biologische vader van Hugo Klynstra. Beeld © ANP

Hugo Klynstra, de buitenechtelijke zoon van prins Carlos, wil een Bourbon de Parme worden. De officieuze kleinzoon van prinses Irene eist zijn achternaam en de daarbij horende adellijke titels op.

Dat bevestigt de Raad van State na berichtgeving van de Volkskrant. Maandag buigt de Raad zich over het verzoek van Klynstra. 

Zoon won eerdere rechtszaak

Klynstra (21) maakte in maart 2015 gebruik van zijn wettelijk recht om een naamswijziging te vragen en voortaan als Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme door het leven te gaan. Hij wil als zodanig ook worden ingeschreven in het filiatieregister van de Hoge Raad van Adel. Prins Carlos verzet zich daartegen, maar heeft tot dusver alle processen verloren. Toenmalig minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) besloot in 2016 dat Klynstra de naam en de titel van zijn vader krijgt.

Hugo Klynstra is in 1997 geboren uit een relatie van prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, met de elf jaar oudere Brigitte Klynstra. Carlos ontkende zijn vaderschap niet, maar wenste geen familierechtelijke banden met zijn zoon. Brigitte Klynstra voedde Hugo alleen op. 

Geen dynastieke rechten

Als de Raad van State het laatste beroep van prins Carlos verwerpt, dan is Nederland een prins rijker. Aanspraken op de dynastieke rechten van zijn vader Carlos krijgt hij daardoor niet.

Meer op rtlnieuws.nl:

`