Nederland

Politie: spookrijdende inbrekers niet bewust geramd

13 januari 2018 10:21 Aangepast: 13 januari 2018 16:38
Een frontale botsing: twee verdachten liggen gewond in het ziekenhuis, twee agenten zijn lichtgewond. Beeld © SPS Media

Een lange achtervolging van inbrekers eindigde vanochtend vroeg met een botsing op de snelweg A1 bij Deventer. De verdachten, twee mannen, reden tegen het verkeer in en knalden op een politiewagen.

Acht politieauto's werden ingezet bij de achtervolging. Kriskras reden ze door de regio. Uiteindelijk besloten de vluchtende verdachten om spookrijdend de A1 op te rijden ter hoogte van Deventer. 

Nekklachten

Agenten stopten hun achtervolging: dit zou te gevaarlijk worden op de snelweg. Een politievoertuig van de Landelijke Eenheid kwam op dat moment de verdachten tegemoet rijden. Een frontale aanrijding kon niet voorkomen worden. "Het was zeker geen bewuste aanrijding", zegt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. "Onderzocht wordt of de verdachten wel bewust zijn ingereden op de politie, maar op dit moment hebben wij nog geen reden om ze daarvan te verdenken." 

De twee agenten raakten bij het ongeluk lichtgewond. "Ze hebben nekklachten en kleine verwondingen. Ze konden worden behandeld door de huisarts."

Niet levensbedreigend

De twee verdachten zijn 'behoorlijk gewond'  in het ziekenhuis opgenomen. "Maar hun situatie is op dit moment niet levensbedreigend", zegt de woordvoerder.

De politie ging afgelopen nacht op een melding van een inbraak in bij de Albert Heijn in Delden.  De twee hadden het volgens de politie waarschijnlijk voorzien op de sigaretten, maar werden gestoord door het alarmsysteem. Dat spoot rook in de ruimte, waardoor de mannen niets meer konden zien. Ze verlieten zonder buit de winkel.

Sigaretten

Ze gingen er in de auto vandoor toen agenten ze probeerden aan te houden. Daarna volgde een achtervolging van een uur. Die eindigde dus op de A1.

In Borne was gisteren ook een inbraak in een supermarkt, waar sigaretten zijn meegenomen. De politie onderzoekt of het om dezelfde verdachten gaat. 

`