Nederland

Spookrijdende inbrekers botsen op A1 op politieauto

13 januari 2018 06:57 Aangepast: 10 februari 2018 00:18
Een frontale botsing: twee verdachten liggen gewond in het ziekenhuis, twee agenten zijn lichtgewond Beeld © SPS Media

Wildwest vanochtend op de A1. Twee agenten zijn lichtgewond geraakt nadat verdachten van een inbraak na een lange achtervolging frontaal in botsing waren gekomen met een politiewagen.

De twee mannen die daarvoor een inbraak zouden hebben gepleegd in Delden, reden spook op de A1 bij Deventer toen ze met de auto in botsing kwamen.

De verdachten zijn volgens de politie 'behoorlijk gewond' naar het ziekenhuis gebracht. De agenten hebben nekklachten. 

Gestoord door alarm

De politie ging vanochtend vroeg af op een melding van een inbraak in een supermarkt in Delden. De twee verdachten hadden het volgens de politie waarschijnlijk voorzien op de sigaretten, maar werden gestoord door het inbraakalarm.

De mannen gingen er in de auto vandoor toen agenten ze probeerden aan te houden. Daarna volgde een achtervolging van een uur door de regio. Met acht politievoertuigen werd geprobeerd de verdachten aan te houden. Toen de mannen in de verkeerde richting de A1 opreden kwamen ze in botsing met een politieauto. 

In Borne was vrijdag ook een inbraak in een supermarkt, waar sigaretten zijn meegenomen. De politie onderzoekt of het om dezelfde verdachten gaat. De A1 richting Enschede/Hengelo is naar verwachting tot 10.00 uur afgesloten voor onderzoek.

`