Belastingdienst

Thea kreeg ineens 36 brieven van de Belastingdienst: 'Ik heb alles teruggestuurd'

12 januari 2018 20:35 Aangepast: 13 januari 2018 09:51
Thea vond ineens 36 blauwe enveloppen op haar mat.

De blauwe envelop, het is vaak post die je liever niet ontvangt. Voor Thea Smeenk was het al helemaal schrikken: ineens lagen er 36 brieven van de Belastingdienst bij haar op de mat. "Ik snap er helemaal niks van."

Thea woont samen met haar man in Arnhem, haar zoon woont al zeven jaar in Brazilië. Toch lagen er ook voor hem tien brieven klaar. "Ik had hem toevallig net aan de telefoon. Ik zei: er is post voor je. Wat moeten we ermee doen?"

Fout

Volgens Thea is er duidelijk een fout gemaakt bij de Belastingdienst, want alle brieven gingen over hetzelfde. "Ze vroegen of ik een accountant die we eerder hebben gebruikt, weer wilde machtigen voor volgend jaar. Maar daar ben ik in 2006 al mee gestopt."

Ze zette een foto van al die blauwe enveloppen op Facebook, en kreeg reacties van mensen die ook zo'n fout hadden gezien. "Iemand zei dat ze nog zo'n foto voorbij had zien komen. Ik ben dus niet de enige bij wie het mis is gegaan."

Belastinggeld

Thea deelde haar foto natuurlijk omdat ze het grappig vond, maar ook om een punt te maken. "Ik vond dat dit wel in het nieuws mocht, omdat het zoveel geld kost. Het is toch belastinggeld dat verspild wordt. Ik vraag me dan af: is dit automatisch gegaan? Wordt het niet gecontroleerd? Of zit er echt iemand met het verstand op nul al die brieven in enveloppen te doen?"

De brieven zijn ondertussen weer op de terugreis naar de Belastingdienst. "De brief vroeg of we die accountant wilden machtigen, en anders moesten we de brief weer terugsturen. Dat hebben we dan maar gedaan, we hebben ze allemaal teruggestuurd. Als wij zo'n papiermassa krijgen, dan krijgen zij die ook weer terug. PostNL vaart er goed bij, denk ik dan maar."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore