Nederland

Dit weekend zon, daarna sneeuw: 'Vanaf dinsdag winterse buien'

12 januari 2018 18:21 Aangepast: 09 februari 2018 21:01
Winterse buien zouden volgende week voor problemen kunnen zorgen.

Komend weekend gaat de zon schijnen, maar daarna kan het weer aardig omslaan. "Vanaf dinsdag kunnen we winterse buien verwachten," zegt Amara Onwuka van Buienradar.

Eerst gaan we dus nog een aangenaam weekend tegemoet. Zaterdag begint bewolkt, maar dan breekt langzaam de zon door. Daarna wordt het nog beter: "Zondag is er echt flink wat zon."

Na het weekend ziet het weerbeeld er heel anders uit. "Maandag trekt het snel dicht met bewolking en trekt de wind al aan. Dinsdag krijgen we flink wat buien. Dat worden steeds meer winterse buien, met hagel en natte sneeuw."

Zo ontstaat winterse neerslag:

Nicolien Kroon legt uit waar de verschillende winterse buien vandaan komen.

Geen dik pak

Een dik pak zoals in december, hoeven we niet te verwachten, maar het zou wel voor overlast kunnen zorgen op de wegen. "Overdag is het heel snel weer weg, maar 's nachts zou het hier en daar eventjes kunnen blijven liggen," zegt Onwuka. "Vooral op hooggelegen plekken, zoals de Veluwe of de Limburgse heuvels."

De temperatuur zal volgende week ook wat inzakken. "Overdag krijgen we temperaturen van een graad of vijf, 's nachts wordt het rond de twee graden. Dat is eigenlijk normaal voor deze tijd van het jaar."

`