Nederland

Vader ontvoerde Insiya dreigt met zaak tegen Amber Alert

12 januari 2018 12:33 Aangepast: 12 januari 2018 12:50
Insiya werd in 2016 in Amsterdam ontvoerd en door haar vader meegenomen naar India.

De vader van het ontvoerde meisje Insiya dreigt met juridische stappen tegen Amber Alert. Shehzad Hemani heeft vanuit India brieven gestuurd waarin hij eist dat Amber Alert de foto van zijn inmiddels 3-jarige dochter van de site verwijdert.

Ook wil hij dat het vermissingsbericht en de liveblog over de ontvoering worden weggehaald. Amber Alert heeft drie brieven ontvangen namens de vader van het meisje, maar heeft geen gehoor gegeven aan zijn eisen.

Aangifte

Insiya werd in september 2016 gekidnapt uit de woning van haar oma in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Hemani wordt ervan verdacht dat hij opdracht heeft gegeven voor de ontvoering. Eerder deed hij al aangifte tegen de moeder en misdaadverslaggever John van den Heuvel.

Hemani's advocaat Gerard Spong zegt niets te weten over de eisen van zijn cliënt. Verder wilde hij niet reageren.

Onrechtmatig vastgehouden

De rechtbank in Den Haag oordeelde vorige maand dat het meisje onrechtmatig in India wordt vastgehouden en onmiddellijk moet terugkeren naar Nederland. De Indiase autoriteiten werken tot nu toe echter niet mee. Naast de vader verdenkt het Openbaar Ministerie nog acht personen van betrokkenheid bij de ontvoering.

Meer op rtlnieuws.nl:
Ontvoerde peuter Insiya moet onmiddellijk terug naar Nederland

`