Nederland

Gebouw Hogeschool Rotterdam gesloten om brandgevaar gevelplaten

11 januari 2018 08:57 Aangepast: 23 januari 2018 14:04
Beeld © ANP

De Hogeschool Rotterdam heeft een van zijn gebouwen per direct gesloten voor studenten, medewerkers en andere gebruikers. De gevelbekleding van locatie Kralingse Zoom is mogelijk brandgevaarlijk.

De hogeschool kan niet de zekerheid bieden dat het gebouw voldoende veilig is, blijkt na onafhankelijk onderzoek naar de brandveiligheid. Aanleiding voor het onderzoek is de ramp met de Grenfell Tower in Londen. Daarbij kwamen juni vorig jaar 71 mensen om het leven. De hogeschool laat weten zelf het initiatief genomen te hebben voor het onderzoek.

Alle lessen en tentamens die vandaag en morgen in het gebouw gepland stonden, zijn afgelast. Het onderwijs wordt aanstaande maandag hervat op een andere locatie. Studenten medewerkers worden hierover nader geïnformeerd, meldt de hogeschool op de site

Ingrijpend besluit

Collegevoorzitter Ron Bormans spreekt van een 'buitengewoon ingrijpend besluit'. "Maar de veiligheid van onze medewerkers en studenten staat bij ons voorop. We zullen alles in het werk stellen om de impact van dit besluit tot een minimum te beperken. Alle betrokkenen worden zorgvuldig geïnformeerd over de voortgang."

Meer op rtlnieuws.nl:
'Brand Grenfell Tower legde kloof in Britse samenleving bloot'

`