Nederland

'Flatspringers' Breda nu verdacht van moord

10 januari 2018 20:16
Politie en hulpverleners gisterochtend bij de flat in Breda. Beeld © ANP

De twee mannen die gisteren op de vlucht voor de politie van het balkon van een flat in Breda sprongen, worden ervan verdacht de 25-jarige man te hebben gedood die later in de flat werd gevonden.

Dat heeft de advocaat van één van de twee verdachten bevestigd. De mannen werden na hun sprong zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis, waar ze worden bewaakt. Volgens de advocaat worden de twee mannen beschuldigd van moord of doodslag plus wapenbezit. Het Openbaar Ministerie in Breda wil niet zeggen of dat klopt.

Arrestatieteam

Gisterochtend stuitte de politie tijdens een routinecontrole op een auto met daarin een tas met handvuurwapens. De twee inzittenden sloegen op de vlucht en renden een flat aan de Roeselarestraat binnen. De twee verdachten sprongen van de derde verdieping naar beneden toen een arrestatieteam hen wilde aanhouden.

In de flat werd een dode man aangetroffen die om het leven was gebracht. Over de exacte doodsoorzaak is nog niets bekend.

Verband met beschieting

De politie houdt er ernstig rekening mee dat er een verband bestaat tussen de gebeurtenissen bij de flatwoning gisterochtend en de beschieting van twee woningen zaterdagochtend, op een andere plek in Breda.

Meer op rtlnieuws.nl:
Schok na politieactie in flat: 'Ze hadden pistolen, ik durf niet naar buiten'

`