Ga naar de inhoud
Nederland

Michael P. legt bekentenis af over moord en verkrachting Anne Faber

Michael P. heeft bekend dat hij Anne Faber op de dag van haar vermissing heeft ontvoerd, verkracht en vermoord.

Dat bleek vanochtend in de rechtbank in Utrecht. Daar is vandaag een zogeheten pro-formazitting over de zaak, een niet-inhoudelijke zitting. Anne verdween 29 september vorig jaar na een fietstocht, haar lichaam werd twee weken later gevonden. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor verschillende zeden- en geweldsdelicten in 2010.

Volgens zijn advocaat heeft P. een 'uitgebreide, bekennende' verklaring afgelegd. P. was zelf niet aanwezig in de rechtbank. Verschillende vrienden en familieleden van Faber wel. Een aantal van hen volgde de zitting vanuit een andere zaal. "De familie en vrienden vragen om rust. Dit is heel zwaar voor hen", aldus de officier van justitie.

Oom Anne Faber: 'Onmacht, boosheid en vooral veel pijn'

Hans Faber, de oom van Anne Faber, reageerde namens de familie op de bekentenis van Michael P.

Inhoudelijke behandeling in juni

De volgende zittingsdag is gepland op 23 maart. Het gaat dan weer om een niet-inhoudelijke zitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 11 en 12 juni.

P. wordt volgende week voor observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Die observatie zal ruim een maand duren.

Zaak Anne Faber: van vermissing tot vondst lichaam

Na een lange zoektocht is de vermiste Anne Faber dood teruggevonden. Dit is wat er gebeurde vanaf het moment dat Anne 29 september uit beeld verdween tot en met de vondst van haar lichaam.
Bron: RTL Nieuws / ANP