Ga naar de inhoud
Nederland

Politie bezoekt Groningers die willen demonstreren bij bezoek minister

Mnister Wiebes van Economische Zaken Beeld © ANP

De politie heeft gisteravond een bezoek gebracht aan verschillende Groningers die hebben aangegeven te gaan demonstreren als minister Eric Wiebes (Economische Zaken) vandaag de provincie bezoekt.

Dat bevestigt een politiewoordvoerster aan RTV Noord. Ze spreekt over een normale gang van zaken. "Dit doen we vaker als er demonstraties worden aangekondigd", zegt ze. "Op deze manier proberen we met de mensen in contact te komen, zodat we in overleg de demonstratie zo goed mogelijk kunnen laten verlopen."

De politie zou de namen van de demonstranten via Facebook hebben achterhaald. Ze worden niet verdacht van enig strafbaar feit.

ZIE OOK: Minister Wiebes bezoekt Zeerijp na aardbeving

Wiebes bezoekt vandaag het dorp Zeerijp. Maandag werd die plaats opgeschrikt door een aardbeving. De minister bezoekt een bewoner in het dorp, spreekt met de burgemeester en neemt deel aan een bestuurlijk overleg dat al gepland stond.

Leerlingen basisschool Zeerijp voelden de vloer trillen: 'Alsof er een helikopter op het dak landde'

De kinderen uit groep 7/8 hadden vaker een aardbeving meegemaakt, maar nog niet zo zwaar als die van dinsdag

Prijs

Na afloop bezoekt hij in de stad Groningen de nieuwjaarsreceptie van bestuurders en ondernemers uit Noord-Nederland. Wiebes zou eigenlijk de Langman-prijs uitreiken, een prijs die wordt uitgereikt aan een inwoner of organisatie die zich sterk heeft gemaakt voor de regio. De minister ziet daarvan af na de aardbeving van maandag.