Nederland

Ontuchtzaak schooldirecteur Alphen aan den Rijn mogelijk groter

09 januari 2018 18:09 Aangepast: 17 januari 2018 16:00
Archieffoto. Beeld © ANP

Het dertienjarige meisje met wie de ex-directeur van een basisschool in Alphen aan den Rijn afgelopen zomer ontucht zou hebben gepleegd, is mogelijk slachtoffer van nog meer mannen. Dat bleek tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Den Haag.

Het meisje zou in de zomer korte tijd op een sekssite hebben gestaan en in die periode met vijftien mannen hebben afgesproken, verklaarde zij eerder. Het Openbaar Ministerie onderzoekt dat, maar laat weten dat er nog geen sporen of bewijzen te hebben die haar verklaring ondersteunen.

'Geen idee van leeftijd'

T. zit sinds afgelopen september vast en hij blijft vastzitten, bepaalde de rechtbank. Hij erkent dat hij afgelopen zomer met het meisje heeft afgesproken en haar naar een hotel heeft meegenomen, maar hij had geen idee dat zij zo jong was. Ook ontkent hij ontucht met haar te hebben gepleegd. Er loopt momenteel nog een forensisch onderzoek of er gemeenschap zou zijn geweest, de uitslag daarvan wordt binnen enkele weken verwacht.

De 32-jarige T. was directeur van de islamitische basisschool An Noer en destijds ook raadslid voor de PvdA in zijn woonplaats Gouda.

De voormalig schooldirecteur zou het meisje via een seksadvertentie hebben leren kennen. Volgens de advocate kon hij 'door haar uiterlijk niet inschatten dat zij pas 13 jaar oud was' en was hij op zoek naar een serieuze relatie, niet naar seks.

Meer op rtlnieuws.nl:
Directeur basisschool aangehouden voor ontucht

`