Nederland

Schok na politieactie in flat: 'Ze hadden pistolen, ik durf niet naar buiten'

09 januari 2018 15:17 Aangepast: 09 januari 2018 23:10
In de Bredase flat werd een dode man gevonden.

De schok in de Bredase flat de Zenne is groot nadat vanochtend de politie een inval had gedaan en twee mannen van het balkon sprongen om te vluchten. In de flat lag een dode man. "Ik hoorde mensen ruziemaken. Ze waren met pistolen in de weer", vertelt een geschrokken bovenbuurvrouw.

De buurvrouw, die liever anoniem wil blijven, weet niet precies wat er zich vanochtend vroeg in haar flat heeft afgespeeld. "Het gebeurde om half 6. Ik lag nog te slapen. Maar ik hoorde wel mensen ruziemaken. En ik hoorde dat ze met pistolen in de weer waren."

Politie-inval

Via de politie hoorde ze even later wat er is gebeurd. Agenten wilden de auto controleren waarin de twee mannen van 26 en 27 jaar oud zaten. De twee sloegen op de vlucht, omdat er wapens in het voertuig lagen. Zij verdwenen in het flatgebouw aan de Roeselarestraat. Toen een arrestatieteam van de politie het flatgebouw binnendrong, sprongen de twee aan de achterkant van het gebouw naar beneden. Zij raakten daarbij zwaargewond. Eén van hen kwam op een lantaarnpaal terecht en de ander op straat. 

"Ze zijn gewoon van het balkon aan de achterkant gesprongen. Dat is meters hoog", zegt de geschrokken buurvrouw. "In het huis lag een dode man. Ik ken hem niet. Vreselijk naar en eng." De oorzaak van het overlijden van de man is volgens de politie nog onbekend.

Jongere mensen

Volgens de bovenbuurvrouw wonen er veel oudere mensen in de flat, maar zijn de bewoners van de woning waar de gebeurtenis zich heeft afgespeeld een stuk jonger. "Ze hebben de leeftijd van studenten. Ik had er geen contact mee. Ik zeg eigenlijk alleen 'hallo' en 'dag' tegen de andere flatbewoners. Alleen met mijn naastgelegen buurvrouw heb ik goed contact."

De vrouw vervolgt: "Ik woon hier sinds 2004. Ik kom uit Marokko. Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Ik durf niet meer naar buiten. Ik blijf binnen."

Lawaai van de sirenes

Een andere flatbewoner vertelt dat ze wakker werd van het lawaai van de sirenes. "Het staat hier de hele dag al vol met agenten. De hele straat is afgezet met linten. Onwerkelijk wat er is gebeurd."

Ook andere flatbewoners laten weten niets te hebben gezien, omdat ze nog lagen te slapen. De twee mannen die zijn gesprongen, zijn volgens de politie levensgevaarlijk gewond geraakt.

Meer op rtlnieuws.nl:
Dode man in flat: verdachten zwaargewond na sprong derde verdieping

`