Ga naar de inhoud
Nederland

PVV'er biedt excuses aan om uitspraak over afbranden moskee

PVV-leider Wilders vorige maand voor het Utrechtse stadhuis. Links Henk van Deún. Beeld © ANP

Henk van Deún, lijsttrekker van de PVV in Utrecht bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, heeft zijn excuses gemaakt voor een uitspraak over een moskee in Utrecht die hij deed op een Utrechtse radiozender.

"Vanavond ophef over een wat onhandige woordkeuze van mij, maar wij willen moskeeën ook in Utrecht sluiten en natuurlijk niet dat ze afbranden. Geweld kan en mag nooit", meldt de PVV'er op Twitter.

'Islam is ideologie'

In een debat met DENK-lijsttrekker Mahmut Sungur op de Utrechtse radiozender Bingo FM zei Van Deún: "Wij hebben liever dat-ie afbrandt, bij wijze van spreken. Wij zijn echt tegen moskeeën in dit land. Wij erkennen de islam niet als een godsdienst. Het is een ideologie, net als nazisme. En het nazisme willen we absoluut niet in Nederland."

De presentator van het programma bood de politicus in de uitzending al aan om de opmerking terug te nemen, maar Van Deún weigerde dat.

Ook in Rotterdam doen de PVV en DENK mee

De PVV en DENK doen allebei mee in Rotterdam. Ze presenteerden zich bij dezelfde moskee. Wat vinden de Rotterdammers van deze partijen?