Nederland

Bert helpt gedumpte Haarlemse alpaca: 'Geen dier kun je zo behandelen'

05 januari 2018 09:18 Aangepast: 06 januari 2018 07:32
De gevonden alpaca. Beeld © Politie Haarlem

Alpacahouder Bert de Mooij is boos op de eigenaar van de alpaca die woensdag werd gevonden in het centrum van Haarlem. "Er is geen dier dat je zo kunt behandelen", zegt hij. De Mooij verzorgt het dier nu op zijn alpacaboerderij in Sassenheim.

Volgens De Mooij gaat het goed met de alpaca, die door de politie 'Teddy' is genoemd. "Hij eet goed en loopt rond samen met een kameraadje." Dat laatste is volgens De Mooij het belangrijkst. "Het is een kuddedier, een alpaca in zijn eentje gaat niet werken."

ZIE OOK: Verdwaalde alpaca gevonden in centrum Haarlem

De Mooij hoopt nog altijd dat Teddy bij de eigenaar terechtkomt, maar hij heeft wel zijn bedenkingen. "Ik heb twijfels bij de manier waarop hij daar werd verzorgd, dat lijkt me logisch."

Teddy mag blijven

Als de eigenaar zich niet meer meldt, kan de alpaca bij De Mooij blijven. "Ik heb er al 50. Het maakt mij niet uit. Als er geen thuis is voor het dier, kan hij bij mij blijven."

Nadat de alpaca was gevonden, kreeg de Haarlemse politie een boel telefoontjes van mensen die wilden zorgen voor het dier. De politie heeft geïnteresseerden vervolgens via Twitter uitdrukkelijk gevraagd niet te bellen. Wie de alpaca heeft achtergelaten, is nog altijd niet duidelijk. 

`