Nederland

Paaspop schrapt alsnog optreden rapper Boef

04 januari 2018 14:23 Aangepast: 04 januari 2018 16:45
(Archieffoto) Beeld © ANP

Het optreden dat Boef zou geven op het driedaagse festival Paaspop is geannuleerd. Dat heeft de organisatie vanochtend besloten. "Spanningen vanwege een controversiële show passen niet bij Paaspop."

Op de website licht de organisatie het besluit toe. "Na Boefs controversiële en provocerende uitlatingen over vrouwen van afgelopen week, die Paaspop inhoudelijk en qua fatsoen direct ten zeerste afkeurde, kreeg de rapper een internationale golf van kritiek over zich heen", valt te lezen. 

Drie dagen feest

De organisatie heeft de excuses van de rapper nog meegenomen in de gesprekken over het wel of niet door laten gaan van zijn show. Toch is besloten om zijn optreden te annuleren. "Een conclusie waar een groot deel van het Paaspop-publiek achter staat, gezien de vele reacties die Paaspop ontvangen heeft."

De bezoekers hebben de prioriteit, stelt de organisatie. "Jullie komen naar Paaspop om drie dagen en nachten te feesten, vrienden te maken, te verbroederen en een zorgeloze tijd te hebben. Spanningen vanwege een controversiële show passen daar niet bij." 

Dit is er aan de hand:

Dj's willen zijn muziek niet meer draaien en optredens worden afgelast. De kritiek op rapper Boef wordt steeds groter.

Korte rokjes

Paaspop denkt genoeg alternatieven te bieden voor de liefhebbers van Boefs' muziek, zoals JeBroer, Rico & Sticks en Lil Kleine.

Gisteren liet festival Muze Misse in Oss al weten dat het optreden van Boef daar niet doorgaat. Ook stopt reisorganisatie GOfun, dochter van Corendon, de samenwerking met de rapper. Komende zomer zou Boef op populaire jongerenbestemmingen optreden.

Boef kwam deze week in opspraak omdat hij in een video drie vrouwen die hem hielpen, uitmaakte voor hoeren. Later maakte hij nog meer mensen boos toen hij alle vrouwen in clubs met alcohol en korte rokjes hoeren noemde. Na veel ophef bood hij zijn excuses aan.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore