Nederland

Agenten zaak-Mitch Henriquez in beroep: 'Ze kunnen zich er niet bij neerleggen'

04 januari 2018 13:19 Aangepast: 05 januari 2018 01:31
Mitch Henriquez overleed in juni 2015. Beeld © Facebook

De agenten die veroordeeld zijn vanwege de fatale arrestatie van Mitch Henriquez, gaan in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank.

Dat hebben hun advocaten laten weten. De agenten kregen vorige maand een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, met een proeftijd van een jaar.

"Beide agenten kunnen zich niet bij enige veroordeling neerleggen. De verdediging is van mening dat integrale vrijspraak is aangewezen", schrijven de advocaten van de agenten op hun website. Het Openbaar Ministerie heeft laten weten niet in hoger beroep te gaan. 

Familie heeft vertrouwen

Henriquez overleed de dag nadat hij was aangehouden op een muziekfestival in Den Haag, eind juni 2015. Er waren vijf agenten voor nodig om de grote en sterke 42-jarige Henriquez onder bedwang te krijgen bij zijn arrestatie. Twee van de betrokken agenten zijn strafrechtelijk vervolgd. Zij hadden het meeste en heftigste geweld toegepast.

De familie van Henriquez laat via hun advocaat Richard Korver weten erop te vertrouwen dat het Hof 'zich niet zal laten leiden door emoties en verhaaltjes, maar nuchter kijkt naar feiten, letsel en beelden'. "De familie hoopt dat dit betekent dat de agenten daadwerkelijk straf zullen ondergaan."

Ex-vriendin Mitch Henriquez:

"Hij was een goede vader."'

Meer op rtlnieuws.nl:
Familie Mitch Henriquez: agenten hadden cel in gemoeten

 

`