Ga naar de inhoud
Nederland

Optredens rapper Boef geschrapt na vrouwonvriendelijke uitspraken

Rapper Boef. Beeld © ANP

Muziekfestival Muze Misse in Oss heeft een streep gezet door het optreden van rapper Boef tijdens de editie van komende zomer. "Wij nemen afstand van zijn uitspraken." Ook heeft een reisorganisatie de samenwerking met de rapper opgezegd.

De rapper kwam deze week in opspraak omdat hij in een video drie vrouwen die hem hielpen, uitmaakte voor hoeren. Later maakte hij nog meer mensen boos toen hij alle vrouwen in clubs met alcohol en korte rokjes hoeren noemde. Na veel ophef bood hij zijn excuses aan.

Op zoek naar vervanger

De organisatie van Muze Misse neemt afstand van de uitspraken van de rapper en gaat op zoek naar een vervanger, zo staat in een verklaring. Het festival vindt plaats op 1 juli en er worden ongeveer zesduizend mensen verwacht. Onder andere Golden Earring en Roxeanne Hazes staan op het programma.

Dit is er aan de hand:

 

De verklaring van de organisatie van het festival:

Wij begrijpen alle reacties n.a.v. de uitlatingen van Boef en wij nemen afstand van zijn uitspraken.

De festivalorganisatie heeft vanaf het eerste moment contact gezocht met het management van de rapper om vervanging door een andere artiest te bespreken. Muze Misse hoopt daarmee een passend alternatief te bieden voor de vele, vaak jonge fans van Boef, die wij nu moeten teleurstellen.

Wij hopen op uw begrip en houden u op de hoogte.

Vakantiebestemmingen

Reisorganisatie GOfun, dochter van Corendon, heeft ook aangekondigd de samenwerking te stoppen. "Na een gesprek met Boef en zijn management hebben we dit in gezamenlijk overleg besloten", meldt de organisatie. Komende zomer zou Boef op vakantiebestemmingen optreden.

Enkele radiozenders en BN'ers lieten gisteren al weten klaar te zijn met Boef en zijn muziek niet meer te draaien. Zo zei dj Mattie Valk:  "Ik vond zijn muziek toch al niet veel aan maar nu wil ik het helemaal niet meer draaien."

Meer op rtlnieuws.nl: