Nederland

Bram Moszkowicz wil terugkeren, maar vreest afwijzing: 'Ik verdien een tweede kans'

03 januari 2018 23:58 Aangepast: 04 januari 2018 08:30
Beeld © RTL

Bram Moszkowicz (57) hoopt ooit terug te keren als advocaat, maar durft daartoe nog geen stappen te ondernemen. Hij is bang voor een afwijzing, vertelde hij in het RTL-programma 5 jaar later.

Moszkowicz werd in 2013 voor het leven geschrapt. Er was door de Orde van Advocaten een schorsing van zes maanden geëist, maar het Hof van Discipline koos uiteindelijk voor de zwaarste straf.

Toch zou Moszkowicz nog kunnen terugkeren. In de Advocatenwet is namelijk bepaald dat raadslieden die uit het ambt zijn gezet, aan de Raad van Toezicht kunnen vragen om weer beëdigd te worden als advocaat. Dat kan zelfs al na twee jaar.

'Vijf jaar gewacht'

"In het Nederlands recht zijn wij er goed in om iemand een tweede kans te geven. Ik vind dat ik die verdien", aldus Moszkowicz. "Ik zou een verzoek kunnen doen, maar ik weet niet hoe men daarop zou reageren. Men wilde mij voor een half jaar schorsen, ik heb nu vijf jaar gewacht. Ik vind dat ik recht heb op een tweede kans. Ik zou een negatief antwoord niet reëel vinden, maar dat sluit ik niet uit."

Moszkowicz werkt sinds ongeveer een half jaar als juridisch adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur. Dat is het nieuwe kantoor van zijn vriendin, de Amsterdamse advocaat Nienke Hoogervorst. Hij noemde zijn nieuwe baan 'de op-één-na mooiste stap die ik kan nemen'. "Ik ga de komende tijd verder studeren en cursussen volgen om bij te blijven."

Meer op rtlnieuws.nl:
Beau raakt gevoelige snaar bij Moszkowicz

`