Nederland

Storm vernielt complete gevel van nieuw huis: 'Gisteren pas de sleutel gekregen'

03 januari 2018 10:12 Aangepast: 04 januari 2018 06:25
De ingestorte gevel van het huis van Max. Beeld © anp

Het was pas gisteren dat de 25-jarige Max Landman de sleutel van zijn nieuwe huis overhandigd kreeg. Vandaag trof hij zijn woning zonder gevel aan. Door de harde wind zijn bijna alle bakstenen uit de muur geslagen. "Ik was helemaal verbaasd, dit is echt heel bizar."

De storm heeft vannacht op veel plekken in het land behoorlijk toegeslagen. Gisterochtend kreeg Max de sleutel van zijn huurhuis in Berkel en Rodenrijs, maar vanochtend bleek het goed mis. "Ik kreeg ineens een appje van een vriend. Hij had gezien dat de gevel van een huis was ingestort en vroeg zich af of dat niet toevallig mijn huis was. Ik ben gelijk gaan kijken", vertelt Max aan RTL Nieuws.

'Alles is gewoon weg'

Toen hij en zijn vriendin bij het huis aankwamen, troffen ze een ravage aan. "De wind is tussen de binnen- en buitenmuur gekomen, waardoor de hele gevel eraf is gevallen. Alles is gewoon weg", zegt hij. "Ik dacht: Wat gebeurt hier nou? Dit is echt heel bizar."  

Voor nu kan Max niet veel anders doen dan afwachten."Ze gaan het eerst afdekken en dan horen we later wat er verder gaat gebeuren. De woningcoöperatie is verantwoordelijk voor de schade, dat is voor mij wel een meevaller."

Liever nu dan later

Max probeert de tegenvaller positief te bekijken. Het plan om vandaag samen met zijn vriendin te gaan klussen, gaat dan ook gewoon door. "Het is nou eenmaal zo. Bovendien heb ik dit liever nu dan wanneer ik er eenmaal inzit."  

Meer op rtlnieuws.nl:
Liveblog januaristorm: mogelijk windkracht 10 in noordwesten

`