Nederland

Sonja en Romke in één klap multimiljonair: 'Iedereen gunt het ons van harte'

02 januari 2018 13:59 Aangepast: 02 januari 2018 14:48
Sonja (rode trui) en haar man Romke wonnen 17,9 miljoen euro. Beeld © ANP

Hoe word je wakker als Martijn Krabbé de avond ervoor met een cheque van 17,9 miljoen euro op je stoep stond? "Nou, we hebben eigenlijk nog niet geslapen", vertelt de kersverse multimiljonair Sonja (64) aan RTL Nieuws. "We vinden het prachtig, maar we zijn dit allemaal niet gewend."

Sonja en haar man spelen al zo'n 15 jaar mee met de Postcode Loterij, maar hadden nooit verwacht iets te winnen. Gisteren reikte Martijn Krabbé een cheque aan het echtpaar uit met het hoogste bedrag dat ooit is uitgekeerd op één adres.

53,9 miljoen

"Het is niet te bevatten, het moet nog even bezinken hoor", zegt Sonja. De reacties vanuit de rest van het dorp zijn overweldigend. "Iedereen gunt het ons van harte, dat is heel mooi."

De postcodekanjer van in totaal 53,9 miljoen viel gisteren op de postcode 9261 XC in Eastermar, in een straat waar maar twee gezinnen wonen. Ook de buren van Sonja en Romke spelen mee met de Postcode Loterij, en wonnen 8,9 miljoen euro. "We hebben ze meteen gefeliciteerd, voor hun is het natuurlijk ook fantastisch."

Industriegebied

De straat waarin het geld verdeeld moest worden, ligt in een soort industrieel gebied. "We wonen er al 43 jaar. Mijn man heeft altijd bij de steenfabriek gewerkt en we mochten in de twee-onder-een-kap op het terrein wonen."

Wat Sonja en Romke met het geld gaan doen? "Dat gaan we heel rustig bekijken. Er komt nu zoveel op ons af", vertelt Sonja. Het echtpaar heeft vier kinderen en kleinkinderen. "Die krijgen natuurlijk allemaal wat en misschien gaan we met z'n allen een mooie reis maken."

Felicitaties

Het huis van Sonja en Romke is vandaag vol met kleinkinderen die op bezoek zijn om het geluk van opa en oma te vieren, en het gezin krijgt honderden berichten en felicitaties. "Later vanmiddag hopen we ook een beetje tot rust te kunnen komen, zodat het iets meer kan bezinken."

De rest van de 53,9 miljoen wordt aanstaande vrijdag in Eastermar verdeeld over andere deelnemers van de Postcode Loterij met postcode 9261. 

Bekijk hier hoe Sonja en Romke verrast werden:

De Postcodekanjer van de Postcode Loterij viel gisteren in het Friese dorpje Eastermar. Martijn Krabbé reikte een historisch hoog bedrag uit.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore