Ga naar de inhoud
Nederland

'Toename diefstal tijdens wintersport: skidieven gaan gericht te werk'

Ski's in rekken bij de piste. Beeld © ANP

In de Alpen worden steeds vaker ski's en snowboards gestolen. Ze pikken de duurdere en nieuwere ski's eruit. "Deze dieven gaan heel gericht te werk", zegt directeur Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging.

Ze zoeken plekken uit waar veel geoefende skiërs zijn, zegt Romani tegen de Telegraaf. "Heel vervelend. De lokale politie kan op de pistes weinig uitrichten."

Reisverzekeraars ontvangen steeds meer claims over gestolen skimateriaal. Volgens een woordvoerder van Europeesche Verzekeringen is het een trend van vorig jaar die doorzet. Vorig jaar steeg het aantal claims al met 20 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Nu zou het verder stijgen.

'Houd materiaal in zicht'

Romani adviseert in de krant om de ski's en snowboards zoveel mogelijk in het zicht te houden. Ook zijn er skislots en raadt hij een kluis te huren als dat kan. Wie zijn of haar ski's achterlaat, kan ze het beste niet als paar weg zetten, 'maar als onpaar met een reisgenoot'. Losse ski's zijn volgens hem minder aantrekkelijk dan een compleet paar.

Meer op rtlnieuws.nl:
Gestrande wintersporter Merit opgevangen in Frankrijk: 'Al twee dagen onderweg'