Nederland

Inzameling voor ouders na fatale brand: 'Ze zijn alles kwijt, we moeten iets doen'

30 december 2017 16:00 Aangepast: 30 december 2017 16:00
Claudia woont naast het huis waar vanochtend de dodelijke brand uitbrak.

"We willen iets doen voor het gezin na dit vreselijke drama", zegt Claudia Jeuring die een inzamelingsactie is gestart voor het gezin in Emmen dat is getroffen door de fatale brand. "Het enige dat we kunnen doen, is ze financieel bijstaan. Geld inzamelen voor kleding, spullen en eventueel de begrafenis van de kinderen."

Claudia en haar man Jan Jeuring wonen achter het huis in Emmen waar vanochtend vroeg de fatale brand uitbrak. Twee kinderen van 6 en 5 kwamen om het leven. De ouders overleefden de brand. "Vreselijk. Zoiets kom je nooit meer te boven", zegt Claudia.

"We weten dat het gezin het financieel niet breed heeft. Ze zijn door de brand alles kwijt. Daarom willen we ze financieel bijstaan. Dat is het minste wat we kunnen doen."

Actie gestart

De crowdfundingsactie 'Help de ouders van de omgekomen kindjes' is vandaag gestart. De eerste donaties zijn binnengekomen. "We hopen zoveel mogelijk voor de ouders op te halen. Dat geld kunnen ze gebruiken voor spullen, kleding, noem maar op. En misschien wel begrafeniskosten. We hebben geen idee hoe het gezin verzekerd is."

Miniatuurvoorbeeld

Het afgebrande huis in Emmen. De kinderen van 5 en 6 kwamen om. Foto: ANP

Volgens Claudia is de schok in de buurt groot. Het gezin leefde volgens haar een vrij teruggetrokken bestaan. "Ik heb zelf ook kinderen in die leeftijd. Het raakt je zo ontzettend."

Hulp horen roepen

Haar man Jan was als een van de eersten bij de woningbrand in Emmen. Hij had de moeder van de kinderen om hulp horen roepen. Maar het vuur sloeg zo snel om zich heen dat hij niets kon doen.

De brandweer is druk bezig met onderzoek. "De deuren en ramen zijn net dichtgetimmerd. Er wordt volop onderzoek gedaan in het huis." Volgens Claudia liggen vader en moeder nog in het ziekenhuis. 

Meer op rtlnieuws.nl
Twee kinderen overleden door brand Emmen: 'Het geschreeuw van die moeder ging door merg en been'

`