Nederland

Atletencommissie van NOC*NSF: excuses Camiel Eurlings goede stap

30 december 2017 13:05
Camiel Eurlings Beeld © ANP

De atletencommissie van NOC*NSF noemt het 'een stap in de goede richting' dat IOC-lid Camiel Eurlings publiekelijk zijn excuses heeft aangeboden voor de mishandeling van zijn ex-vriendin in 2015.

Eurlings kwam de afgelopen tijd opnieuw onder vuur te liggen naar aanleiding van de mishandeling, omdat hij zijn mond erover hield. Vorige week stuurden de atleten Eurlings een brief waarin ze openheid van zaken eisten. Er werd betwijfeld of Eurlings nog langer een goede vertegenwoordiger van de Nederlandse sport kon zijn. 

Impact onderschat

In de verklaring van Eurlings staat: "Er heeft zich in de nacht van 20 op 21 juli 2015 een handgemeen voorgedaan tussen mij en mijn ex-vriendin. Voor mijn aandeel ben ik van meet af aan schuldbewust geweest en heb ik direct en bij herhaling mijn spijt betuigd en mijn oprechte excuses aangeboden aan mijn ex-partner."

Het Nederlandse IOC-lid bekent ook dat hij de publieke impact van het incident en zijn gebrek aan openheid daarover heeft onderschat. Het ging volgens hem om een eenmalig incident. Hij trof met zijn ex-vriendin een schikking bij het Openbaar Ministerie. 

In gesprek 

Oud-atleet Chiel Warners van de atletencommissie zegt: "Het is een stap in de goede richting en een begin om vertrouwen te gaan bouwen, wat de atletencommissie betreft. Hoe dat er uit gaat zien zal nog moeten blijken." De atletencommissie wil om te beginnen een gesprek met Eurlings. 

Meer op rtlnieuws.nl:
De hele verklaring van Camiel Eurlings

`