Nederland

Schapen doodgebeten in Luttenberg, mogelijk door wolf

25 december 2017 19:57 Aangepast: 25 december 2017 21:08
Archiefbeeld. Beeld © iStock

Staatsbosbeheer doet onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van een wolf in de omgeving van het Overijsselse Luttenberg. Daar werden afgelopen weekend verschillende schapen verwond en doodgebeten, mogelijk dus door een wolf.

Staatsbosbeheer heeft DNA afgenomen van de doodgebeten schapen, zegt een woordvoerster tegen RTL Nieuws. "Mogelijk weten we vrijdag meer."

Typisch voor een wolf

Voor de gedupeerde boer bestaat geen twijfel. Hij vertelde RTV Oost dat hij nagenoeg zeker weet dat zijn schapen werden doodgebeten door een wolf. "Die hals- en kopbeten zijn typisch voor een wolf, zeggen de kenners. Wolven eten namelijk geen ingewanden, alleen vlees."

Het aantal meldingen over wolven in Nederland neemt toe. Zo werd er in november een doodgereden wolf aangetroffen langs de provinciale weg tussen Kloosterhaar en Bergheim. Een maand eerder werd er een op de Veluwe gesignaleerd. En ook in september werd er een wolf waargenomen in ons land. Die bleek toen twee schapen te hebben doodgebeten in Groningen en daarna weer naar Duitsland te zijn vertrokken. In de Duitse regio Nedersaksen leven veel roedels.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`