Nederland

NOCNSF: Eurlings moet schoon schip maken over mishandeling vriendin

21 december 2017 08:04 Aangepast: 21 december 2017 09:30
Camiel Eurlings Beeld © ANP

Camiel Eurlings moet publiekelijk schoon schip maken over de mishandeling van zijn voormalige partner om de integriteit van het NOCNSF niet te schaden.

De sportkoepel wil dat bestuurslid Eurlings een verklaring naar buiten brengt over de kwestie, meldt de Volkskrant. Dat is volgens zijn medebestuursleden belangrijk in een tijd dat het NOCNSF transparantie vraagt van sporters, trainers en clubs over zaken als seksueel misbruik.

Schade voor sportkoepel

Veel bestuursleden vinden dat Eurlings de sportkoepel door zijn stilzwijgen veel schade berokkent. De woordvoerder van Eurlings zegt dat de oud-minister zich beraadt over een verklaring.

Eurlings kwam eind 2015 negatief in het nieuws nadat zijn vriendin aangifte had gedaan van mishandeling. Hij zou haar hebben geslagen na afloop van een feestje in Valkenburg, en ze zegt dat ze daar gescheurde oorlellen en een gebroken elleboog aan overhield.

Smaad en poging tot afpersing

In juli 2016 deed Eurlings aangifte tegen zijn ex-vriendin vanwege smaad en poging tot afpersing of chantage. Uiteindelijk ging Eurlings akkoord met een schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie in het conflict. 

Eurlings is eerder dit jaar door enkele bestuursleden van NOCNSF gevraagd zijn functie neer te leggen. Eurlings wees dat verzoek af omdat het niet om een formeel verzoek ging.

`