Nederland

Helft Nederlanders vindt zorgverzekering te duur

19 december 2017 07:06 Aangepast: 19 december 2017 07:20
Beeld © ANP

Hoewel veel mensen tevreden zijn over hun zorgverzekeraar, is er toch één dingetje waar ze tegenaan hikken: de prijs van de zorgverzekering.

De helft van de Nederlanders vindt de zorgverzekering te duur, blijkt uit cijfers van de Patiëntenfederatie Nederland na onderzoek onder 6000 mensen.

Zorgkosten blijven stijgen

Directeur Dianda Veldman ziet een duidelijk signaal: "Als de helft van de verzekerden de prijs te hoog vindt, moeten we daar met zijn allen heel serieus naar kijken. Dat geldt te meer omdat alles erop wijst dat de zorgverzekering komende jaren alleen maar duurder wordt. Het eigen risico blijft deze kabinetsperiode op 385 euro staan, maar de zorgkosten die we met zijn allen maken stijgen. Ik ben bang dat we dat gaan merken in de premies."

Dik 80 procent van de mensen zegt tevreden te zijn over de service van hun verzekeraar. Veldman: "Dat lijkt een mooi getal, maar de andere twintig procent is ontevreden of heeft de vraag niet ingevuld. Geen reden voor verzekeraars om tevreden achterover te leunen, lijkt mij."

ZIE OOK: 

`