Nederland

12.500 oudere werklozen krijgen 2500 euro voor omscholing

19 december 2017 04:56 Aangepast: 19 december 2017 08:31
Archieffoto. Beeld © ANP

Coalitiepartijen D66, VVD, CDA en ChristenUnie willen 30 miljoen euro vrijmaken voor de omscholing van oudere werklozen. Met het geld moeten zo'n 12.500 werkzoekenden omgeschoold worden voor sectoren waar veel vraag naar personeel is.

De partijen zeggen in het AD dat het geld vooral bedoeld is om 45-plussers aan het werk te krijgen. Werklozen die moeilijk aan het werk komen, kunnen vanaf volgend jaar aanspraak maken op een budget van maximaal 2500 euro.

Direct aan de slag

D66-Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg zegt dat te veel oudere werklozen aan de kant staan terwijl ze graag willen werken. "Dat doet onrecht aan hun grote kwaliteit, ervaring en daarmee waarde op de werkvloer". VVD-Kamerlid Wiersma zegt dat de werknemers na hun omscholing direct aan de slag kunnen.

De partijen brengen het plan in bij het debat over de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze constateren dat de langdurige werkloosheid niet afneemt, terwijl de krapte op de arbeidsmarkt wél toeneemt. Daar willen ze iets aan doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore