Ga naar de inhoud
Gezondheid

Uitgezaaide kanker: doemscenario voor 'record-trouwers' Julian en Fleur

Julian (links) en Fleur. Beeld © Facebook Fleur Pierets

Trouwen in alle 24 landen waar het homohuwelijk is toegestaan: dat was de droom van de Nederlandse Julian Boom en de Belgische Fleur Pierets. Die droom zal geen werkelijkheid worden. Julian heeft uitgezaaide kanker, en heeft nog drie maanden te leven.

"Mijn prachtige vrouw, de liefde van mijn leven, gaat dood. Ze heeft meerdere tumoren in haar hoofd en rondom haar hart", schrijft Fleur op Facebook. De twee hadden een recordpoging voor ogen die ze 22 The Project noemden.

ZIE OOK: Fleur en Julian trouwen 24 keer: 'We hebben er 18 maanden voor uitgetrokken'

'Alleen maar willekeur'

Toen ze begonnen, waren er 22 landen waar het homohuwelijk mogelijk was. Inmiddels zijn Malta en Duitsland op hun lijst erbij gekomen.En heel recent heeft ook Australië het licht voor het homohuwelijk op groen gezet, maar dat land stond nog niet op de lijst van de twee vrouwen.

Miniatuurvoorbeeld

Fleur en Julian tijdens hun trouwerij in New York.

Fleur schrijft dat ze altijd dacht een doel te hebben in het leven. "Nu merk ik dat er alleen maar willekeur is." Julian had vorig jaar borstkanker, maar toen werden geen andere tumoren vastgesteld. "Gelukkig maar", schrijft Fleur. "Want daarom hebben we de laatste achttien maanden een fantastisch leven gehad en zijn we vier keer getrouwd, zonder dat we wisten dat dit doemscenario eraan kwam."

'Ze zal snel niet meer kunnen praten'

Het stel kwam er vorige week achter nadat Julian in Frankrijk haar eten niet binnen kon houden en flauwviel. Er werden meerdere scans gemaakt. "Ze zal snel niet meer kunnen praten en ze zal haar geheugen verliezen voordat ze in een coma raakt."

De twee waren hun trouwreis rond de wereld begonnen in de Verenigde Staten. Vervolgens gaven ze elkaar het ja-woord in Nederland, België en Frankrijk. Het volgende land dat op de lijst stond was Spanje, gevolgd door Argentinië, Uruguay en Brazilië. Ze wilden in totaal achttien maanden lang reizen en trouwen. Het doel: mensen bewust maken. "Lang niet iedereen weet dat je maar in 24 landen kunt trouwen als je lesbisch of homo bent. Maar we willen ook laten zien hoe mooi het is dat dit soort huwelijken mogelijk is." 

Meer op rtlnieuws.nl:
Vader die twee zoons verloor, leest hartverscheurend gedicht voor