Nederland

Bloedsporen in auto linkte Sjonny W. aan andere moordzaak

14 december 2017 15:35 Aangepast: 14 december 2017 15:41
Verdachte Sjonny W. en slachtoffer Monique Roossien.

Er zijn bloedsporen gevonden van Monique Roossien in de auto van de Mirela Mos. Beide vrouwen zijn volgens het Openbaar Ministerie door de 45-jarige Sjonny W. om het leven gebracht.

Klusser Sjonny W. stond vandaag in Amsterdam voor de rechter. Hij wordt in verband gebracht met de dood van drie vrouwen. Hij werd in juni opgepakt voor de verdwijning van de 30-jarige Sabrina Oosterbeek. De politie gaat ervan uit dat ze vermoord is, maar haar lichaam is niet gevonden.

Twee andere vrouwen

Op basis van DNA-materiaal werd de man ook gelinkt aan de dood van de Roemeense Mirela Mos (30) in 2004. Haar lichaam was in stukken gesneden en werd teruggevonden in verschillende vuilniszakken in Amsterdam-Zuidoost.

Vorige maand werd W. aan nog een derde zaak gelinkt. De Amsterdammer zou verantwoordelijk zijn voor de dood van Monique Roossien, een 26-jarige verslaafde prostituee uit Groningen. Haar lichaam werd in 2003 gevonden bij het IJmeer. 

Bloedsporen en DNA

Tijdens de zitting voor de rechtbank in Amsterdam vandaag bleek dat het OM W. in verband heeft gebracht met de dood van Roossien aan de hand van gevonden DNA-materiaal en bloedsporen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een sterke aanwijzing dat hij als een van de laatste personen seks heeft gehad met Monique Roossien, die in 2003 om het leven kwam.

Achterbank van de auto

Dit was echter niet genoeg om W. met deze zaak in verband te brengen, zei de officier van justitie tijdens de zitting. Dat veranderde toen in het onderzoek naar de dood van Mos in 2004, bloedsporen van Roossien op de achterbank van de auto van de Roemeense Mos werden gevonden. Tussen de vrouwen is volgens het OM geen enkele relatie, behalve dat de W. ze allebei kende.

De verdachte was niet bij de zitting aanwezig. Zijn advocaat bevestigde eerdere berichten dat hij in de gevangenis een zelfmoordpoging heeft gedaan. "Een wanhoopsdaad'', zei de advocaat, die volgens hem mede is veroorzaakt door de manier waarop hij in de media is neergezet als 'seriemoordenaar'.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore