Nederland

'Seriemoordenaar' Sjonny W. voor rechter: 'Zo lang op gewacht'

14 december 2017 11:21 Aangepast: 14 december 2017 11:34
Verdachte Sjonny W. en slachtoffer Monique Roossien.

Linda Roossien moest er ruim 14 jaar op wachten: vandaag kan ze in een rechtbank voor het eerst oog in oog komen te staan met de 44-jarige Sjonny W. De Amsterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar zus Monique Roossien en twee andere vrouwen. "Zo lang op gewacht, en nu is het zover."

Klusser Sjonny W. werd in juni opgepakt voor de verdwijning van de 30-jarige Sabrina Oosterbeek. Zij verdween in maart in Amsterdam. De politie gaat ervan uit dat ze vermoord is, maar haar lichaam is niet gevonden.

Nog twee vrouwen

Op basis van DNA-materiaal wordt de man ook gelinkt aan de dood van de Roemeense Mirela Mos (30) in 2004. Haar lichaam was in stukken gesneden en werd teruggevonden in verschillende vuilniszakken in Amsterdam-Zuidoost.

Vorige maand werd W. aan nog een derde zaak gelinkt. De Amsterdammer zou verantwoordelijk zijn voor de dood van Monique Roossien, een 26-jarige verslaafde prostituee uit Groningen. Haar lichaam werd in 2003 gevonden bij het IJmeer. 

'Niet meer kunnen slapen'

De zus van Monique, Linda, gaat vandaag naar de rechtbank in Amsterdam. Ze was vanochtend gespannen, zegt ze op Facebook. "Daar zit je dan in de woonkamer; niet meer kunnen slapen. Vandaag is de grote dag aangebroken."

Ze is benieuwd naar wat ze te horen krijgt vandaag. "Oh zo spannend, zo lang op gewacht en nu is het zover."

Linda sprak ook met het Dagblad van het Noorden over de zaak. Ze is vastbesloten om alles mee te krijgen van de strafzaak, hoe moeilijk dat ook is. "Dat zou mijn zus ook voor mij hebben gedaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore