Nederland

20.000 euro voor gouden tip in wildwest-schietpartij in Amsterdam

13 december 2017 00:56 Aangepast: 13 december 2017 06:05
Politieonderzoek na een liquidatie in de De Clercqstraat in Amsterdam-West in 2015 Beeld © ANP

De politie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in een Amsterdamse moordzaak uit 2015. Het gaat om de moord op een onschuldige voorbijganger bij een wilde schietpartij op straat. Waarschijnlijk hadden de schutters zich vergist.

De schietpartij gebeurde in de De Clercqstraat. Het slachtoffer werd onder vuur genomen toen hij uit zijn auto stapte. Op beelden was te zien dat het er bijzonder grof aan toe ging. De schutter was in het wilde weg aan het schieten en raakte ook een voorbijrijdende tram. Daar raakte niemand gewond. 

De man was op dat moment het derde onschuldige slachtoffer in korte tijd door schietpartijen in het Amsterdamse criminele circuit.

Gefilmd

Ook al zijn de daders gefilmd, het is de politie niet gelukt te achterhalen wie het zijn. Wel is duidelijk dat ze al voor de moord gewapend de inmiddels gesloten shishalounge binnengingen. De politie onderzoekt wat er daarbinnen op dat moment aan de hand was en hoopt dat aanwezigen zich nu melden. 

De politie heeft verder laten weten dat er op een van de afgevuurde kogels dna-sporen zijn gevonden. Die worden nu verder onderzocht. 

 

`