Nederland

Nederland smelt weg bij video van Amsterdam in de sneeuw

12 december 2017 12:19 Aangepast: 12 december 2017 12:57
Winterse taferelen in Amsterdam. Beeld © ANP

Het zijn bijna middeleeuwse beelden die filmmaker Gosse Bouma afgelopen zondag maakte van een winters Amsterdam. Zijn video ging helemaal viral. Het winterse weer zorgde misschien voor kopzorgen, maar levert ook mooie plaatjes op.

Toen Gosse Bouma zondag naar buiten keek en daar een wit beklede grachtengordel zag, had hij geen keus: Hij moest naar buiten, 'zijn' Amsterdam vastleggen op beeld. Het leverde onderstaande video op:

Viral haalt DWDD

De video is inmiddels honderdduizenden keren bekeken. Dat had hij niet verwacht toen hij de sneeuw instapte met zijn camera. "Ik stapte naar buiten met het idee om Amsterdam mooi vast te leggen", vertelt Bouma. "Ik ben gek op Amsterdam. Dat witte met de stad. De stenen, de bomen. Heel melancholisch en mysterieus."

Dat viel ook de redactie van De Wereld Draait Door op. Het programma liet Bouma's video zien, vergezeld met een gedicht van Willem Wilmink. "Fantastisch. Ik ben groot fan van DWDD, zeker in in zo'n productie dat ze er echt kunst van maken. Ik had echt zoiets van: Wow!"

Blij met exposure

Normaal houdt Bouma zich bezig met het maken van onder meer documentaires en campagnevideo's. Een viral video is dan ook een enorme boost voor zijn naamsbekendheid. "Dat is belangrijk als ondernemer, zeker in de creatieve sector."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`