Nederland

Derde Michelinster voor restaurant Inter Scaldes

11 december 2017 12:37 Aangepast: 11 december 2017 16:28
Jannis Brevet en zijn vrouw Claudia, eigenaren van Inter Scaldes. Beeld © ANP

Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft zijn felbegeerde derde ster binnen. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt bij de presentatie van de nieuwe Michelingids in het Amsterdamse DeLaMar Theater.

Nederland heeft nu drie restaurants met drie Michelinsterren. Behalve Inter Scaldes (Tussen de Scheldes)  zijn dat De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle.

ZIE OOK: Hier staan de beste restaurants van Nederland volgens Michelin

Chefkok en eigenaar Jannis Brevet en zijn vrouw Claudia kregen een staande ovatie. "We hebben hier heel lang voor geknokt. Ze zeggen wel eens bloed, zweet en tranen. Dat was het ook, maar het was het allemaal waard", reageerde Claudia Brevet op het goede nieuws.

Doorbraak

Inter Scaldes heeft al sinds 1978 een Michelinster en kreeg er in 1984 een tweede bij. Nadat Brevet de keuken in 2001 overnam, kreeg het volgens Michelin een boost. Micheal Ellis, internationaal directeur van de Michelingidsen, sprak van een 'doorbraak' in het eten. "De manier waarop hij eersteklas streekproducten sublimeert en de geweldige smaakallianties die hij creëert, bewijzen zijn ongelooflijke talent. Hij weet zijn gasten te beroeren, hij wekt emoties op die men enkel bij restaurants met de hoogste onderscheiding ervaart."

Zes restaurants ontvingen een eerste Michelinster. Dat zijn The Duchess, Le Restaurant en The White Room uit Amsterdam, AIRrepublic uit Cadzand, Fitzgerald uit Rotterdam en Vista Restaurant uit Willemstad. Er waren geen restaurants die er een tweede ster bij kregen.

Zestien restaurants met twee sterren 

Nederland heeft nu 108 sterrenrestaurants, waarvan naast de drie driesterrenzaken nog eens zestien met twee sterren en 89 met één ster. Restaurant Bord'Eau in Amsterdam en Da Vinci in Maasbracht gingen van twee Michelinsterren naar één. Verder verloren vier zaken hun enige ster.

Meer op rtlnieuws.nl:
Franse chef wil van zijn Michelinsterren af, maar dat gaat niet zomaar

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`